Første spadestikk på Storlihytta

Arnt Sommerlund, daglig leder i GassROR, og Maria Holo Leikarnes, daglig leder i MRT, setter første spadestikk på Storlihytta til stor jubel.
Arnt Sommerlund, daglig leder i GassROR, og Maria Holo Leikarnes, daglig leder i MRT, setter første spadestikk på Storlihytta til stor jubel. Foto: Andreas Winter

Dette blir fantastisk bra. Vi gleder oss til å ta dette i bruk og for en utsikt dette bygget får da! Superlativene satt løst på Storlihytta torsdag.

Torsdag 20.september inviterte Molde og Romsdals Turistforening til markering av første spadestikk på Storlihytta. De første maskinene fra Samulsen Maskin AS kom rullende inn på mandag 17. september og har vært god i gang siden da. Gravemaskina satte grabben i den vestre delen av eksisterende hytta og på få dager har de revet og ryddet. Dette gav de fremmøtte et bedre bilde av hvordan det kommer til å bli oppe på Storlihyttaområdet i fremtiden. Her kommer det til å bli godt å være, var de omkring 30 fremmøtte enige om.

Gamlehytta frem i lyset

Etter rivingen har den gamle hytta kommet mer til sin rett kunne Ola Gjendem fra Molde Bys Vel fastslå. Storlihytta vil bli en flott møteplass for Moldefolket og besøkende i årene som kommer. Planen er at den gamle hytta fra 1890 restaureres i dialog mellom Arkitektene BBW AS, som også har tegnet den nye hytta, fylkeskonservator og riksantikvar. Vest for denne bygges den nye, moderne hytta. Alt grunnarbeidet gjøres nå i høst, informerte prosjektleder Ivar Sæter fra XPRO om, og så er vi klare for å starte med støping og bygging av nye Storlihytta så snart snøen smelter til våren og Vardeveien blir kjørbar. Dermed vil vi ha nybygget ferdigstilt iløpet av høsten 2019, som for så vidt passer godt med foreningens 130 års jubileum.

Kakefest

Det var altså duket for kakefest og flagget var heiset til topps. Daglig leder i Molde og Romsdals Turistforening, Maria Holo Leikarnes, ønsket alle velkommen og takket Molde Bys Vel for at de gav foreningen denne muligheten da de i 2015 solgte hytta til Turistforeningen. Dermed kan vi lage en god møteplass og sørge for at hytta får et nytt liv, sa Holo Leikarnes, samtidig som hun ikke kunne få takket nok alle de som har heiet på prosjektet. For prosjektet har møtt både med og motgang på sin vei, men med økonomisk hjelp fra flere hold, deriblant Sparebank1 og GassROR, en enorm dugnad og frivillig innsats fra både Arkitektene BBW AS, arbeidsgruppa, styreleder og alle de frivillige har vi kommet hit og kan endelig sette første spadestikk! Takken gikk også til ordføreren, museumsdirektøren med flere.

Kjekt å kunne bidra

Som barn gikk jeg ofte forbi Storlihytta og tenkte at jeg skulle ønske at den kunne være noe mer, og lurte på hvorfor ei så vakker hytte lå som ei rønne i Moldemarka. Nå nesten 40 år senere er det derfor ekstra artig å kunne stå her og feire første spadestikk, kunne være med å bidra til å få gjenreise og bygge opp ærverdige Storlihytta, sa en veldig glad og stolt Siw Bergsås, banksjef i Sparebank1 Nordvest. Sammen med sine kollegaer i Sparebank1 SMN kunne hun overrekke Molde og Romsdals Turistforening en sjekk pålydende 1 million kroner til prosjekt Storlihytta.

Økonomisk mangler vi fortsatt 1,5 million kunne daglig leder i Molde og Romsdals Turistforening opplyse om, samtidig som hun fridde ut til de som kan tenke seg å bidra økonomisk på veien videre. – Det er bare å ta kontakt dersom en kan avse litt økonomiske midler til ærverdige Storlihytta, som vi nå skal gjenreise i Moldemarka.

Første spadestikk

Og så var det klart for at Holo Leikarnes og Arnt Sommerlund, daglig leder i GassROR kunne sette det symbolske første spadestikket til stor jubel fra alle de fremmøtte. Det er en gledens dag og målet er at Storlihytta, dens utsikt og området her skal gi motivasjon og glede til mange med å ta turen opp hit i årene som kommer. Dette skal være ei hytte for folket, til bruk for alle!

Illustrasjon, Arkitektene BBW.
Illustrasjon, Arkitektene BBW.

Skrevet av Arnstein Salthammer Eide 25. september 2018